Nytt

Jag har klarat min tentor i tyska och Financial Accounting, härligt! =) Då har jag bara omtenta i Marketing den 28:e november. Eller bara och bara! ;)

Har börjat tre nya kurser nu också: tyska - översättning, Organization Basics och Cost and Management.
Vet inte riktigt vad jag tycker om de, har bara haft en föreläsning i dessa ämnen. Tyskan kommer jag inte kunna gå på för lektionerna krockar med programmets lektioner. Tyskan är ju lite på sidan av, därför ska programmets föreläsningar gå först. Men det ska nog gå bra ändå =) Jag har ju min egen expert ;)

I morgon åker jag hem till Eskilstuna, fast jag stannar bara till lördag förmiddag. Jag och Robert ska nämligen gå på stan och snurra lite. Jag måste köpa ny foundation och mascara bland annat. Sen ville jag se om det fanns någon finns och varm tröja jag skulle trivas i=) Kan vara bra att ha något varmt att ta på sig nu när kylan kommer. Jag ska dessutom lämna höstjackan hemma nu när jag är där och i stället ha på mig min vinterjacka. Härligt! Älskar min vinterjacka! Är tredje vintern jag ska värma mig med den.

Jag blev riktigt sur tidigare i dag på en föreläsning. Jag satt näst längst ut under Cost and Management lektionen, hade min väska med laptop och dylikt + jacka på sitsen bredvid mig. Sen kommer det in en tjej sent och visar att jag ska flytta på mina saker för hon ska sitta. Då ska jag nämna att det fanns andra platser att sitta på. Enligt Karin ska jag haft en mordisk blick när jag flyttade på mina saker. Jag var tvungen att lyfta upp det infällbara "bordet" och stöka till för att få ner väskan på golvet. Jag vet att folk ska sitta på platserna, men var hon tvungen att sitta just bredvid mig när det fanns massa andra lediga platser?
Sen börjar hon ställa massa frågor om vart jag fått mitt häfte med text i från när jag försöker lyssna på vad som sägs. Jag förklarar. Irrelevant egentligen. Men, däremot tycker jag man ska fråga om man får titta i någon annans häfte, inte bara rycka åt sig det och hålla på. Man frågar, särskilt om man inte känner personen.
SEN mina vänner, har vi rast och jag lämnar mitt block och mitt häfte kvar på min plats. När jag kommer tillbaka är häftet borta! Jag blev riktigt irriterad, sen kommer den där tjejen in och ger mig min tillhörighet. Ja, då har hon varit och kopierat detta till sig själv. Ännu en gång, MAN FRÅGAR! Man går inte bara och tar någon annans papper och springer och kopierar utan att fråga. Jag skulle aldrig ens drömma om att bara sno åt mig något som inte tillhör mig utan att fråga, även om det bara gäller att kopiera. Jag har inte ens sett den här människan förut, än mindre pratat med henne. Jag kanske gör en väldigt stor sak av det här, men det är allmänt folkvett och det stör mig. Sen tycker jag inte om när folk bara tar för givet att de får göra som de vill. Huff!

Jag längtar efter värmen! Vad jag inte skulle göra för att ligga i solen med baby bredvid mig!



Mitt krut

Allt mitt krut gick åt till att plugga till Financial Accounting. Jobbat på sparlåga i går och idag. Jag går endast till tentan i morgon för att jag vill se upplägget och typen av frågor. Jag kommer säkerligen få fram någonting, men inget jag senare kommer vara stolt över. Jag ska satsa krutet till omtentan och gå dit och känna mig säker. Känner ingen skam i att inte klara tentan i och med den bristande förberedelsen. Jag har försökt bäst det går. Hellre att jag satsar stenhårt på ett ämne och klarar det, medan den andra inte går bra, än att jag satsar mellan på båda och missar dem.
Ska sätta mig i soffan och fortsätta läsa i alla fall. Är ytterst tacksam över att tentan går på eftermiddagen, då hinner jag repetera en aning på förmiddagen också =)

One down, one to go

Har gjort tentan i Financial Accounting i dag. Gick helt okay faktiskt. Eller okay och okay. Det gick bra. Känns som så i alla fall. Hoppas bara att känslan visar sig stämma =)
Men jag har suttit och pluggat som ett djur, från morgon till kväll med bara några få pauser och dylikt. Är helt slut i huvudet, kunde dessutom knappt sova i natt. Vänt mig till vänster, vänt mig till höger. Jag har inte varit vaken, men jag har inte heller sovit. Därav mina blåa påsar under ögonen! Usch, hemskt.
Men det är inte över än, har tenta i marknadsföring på torsdag. Ingen vila med andra ord. Jag skulle helst bara vilja titta på film eller göra något annat kul. Inte läsa, inte mer. Måste... ha.... paus. Men men. Jag ska sätta mig och försöka läsa lite i kväll, sen hårdköra i morgon. Men jag har helt klart lagt ner min energi på Financial Accounting. Där är det svart på vitt, rätt eller fel. I marknadsföring är det mer fritt. Kunna koncept och applicera dem till diverse, sen bara köra på.

Baby var gullig nog att köra mig i morse till Kopparlunden där man oftast skriver sina tentor. Jag frös sådant och var fruktansvärt trött. Promenerade därifrån hem till Robert sen, var skönt med en promenad. Trots att vi båda var trötta, åkte vi till Rocklunda och gick/joggade ett varv. Skönt att röra på sig lite, sådan kontrast till mina senaste dagar. 

Mias stjärt + stolen = sant

Perfekt, fick mess av Karin precis. Hon har överfört pengar till mitt konto i och med att jag har beställt böcker från Adlibris. De borde komma någongång nästa vecka. En av böckerna hade nämligen leveranstid 5-7 dagar. Förmodligen för att det beställs från ett engelskt/amerikanskt förlag? Don't know how they do it, spelar ingen roll egentligen. Jag/ vi bryr oss om att få hem böckerna i tid =)

Nej, baken bort från soffan, stolen vid skrivbordet. Read, read, read! ;)

Ont i magen

Jag får nästan ont i magen när jag tänker på att det dras 2219kr från mitt konto efter att jag köpt böcker till skolan. Förvisso är det inte bara till  mig och jag ska få hälften insatt på mitt konto. Men ändå. Svindyrt!

Usch!

Jag har också varit väldigt rolig. Har suttit och pluggat i princip hela dagen och kvällen. Knappt gjort något annat. Kul, kul. Samma sak i går också. Men jag måste. Har två tentor nästa vecka. En i financial accounting och en i marketing basics. Jag är mer stressad än nervös.. de säger att ungefär hälften klarar tentan och den andra hälften, det kan man gissa sig till.

Nej, nu ska jag återgå och läsa lite mer innan det är läggdags.

Stundtals

Jag kan verkligen stundtals önska att jag fortfarande jobbade på H&M. Inte själva arbetet, men människorna som jag hade omkring mig. Det kändes ändå tryggt, som en värme. Hur kul man inte kunde ha det när man jobbade med vissa människor.
Sedan var man på jobbet i 9h, man komhem och tänkte inte mer på det. Visst jag är inte i skolan särskilt ofta, men jag tar ändå med mig det hem om man säger så. Jag har redan börjat få ont i magen inför nästa veckas tentor i Financial Accounting och Marketing Basics. Har gjort upp en planering om vad jag ska läsa varje dag. Det är alltid en början. Är hemma i Eskilstuna över helgen för att kunna plugga maximalt.
Åkte hem i måndags, men sov hos Robban onsdag till torsdag. Åkte hem igen i går på eftermiddagen.
Full rulle med böckerna!

Åt frukost för ett tag sen, har försökt ringa och väcka Robert men det är omöjligt verkar det som. En riktig sömntuta!
Nej, nu ska jag sätta mig vid köksbordet med mina nya vänner... ;) 

Ack!

Snart dags för tenta i tyskgrammatik och ordbildning! Gah!
Har inte alls sovit mycket i natt, tog enormt lång tid innan jag somnade och sen vaknade jag minst fyra eller fem gånger. Sen tog det tid att somna om. Jag har nog gått igenom alla termer inom tyskan som jag bara kan. Regler hit, regler dit, undantag hit, undantag dit.
Jag är riktigt trött, men ganska självsäker. Det är inte det att jag inte klarar det, utan det handlar om att jag verkligen visa vad jag lärt mig.
SKa strax cykla hemifrån Robban. Jag har fått genomgång av hans mamma om var jag har prov och sådär. Känns bra. Men i och med att jag aldrig varit på Kopparlunden och skrivit tenta förut tänkte jag vara ute i god tid. =)

Nej, nu ska jag ta på mig skorna! Håll tummarna! =)

Cool

Åh jag är så cool när jag sitter här med en pappersbit uppstoppad i näsan. Det är inte särskilt enkelt att sitta och läsa när det bara rinner ur näsan. Typiskt. Jag är en gnällmaja.. Men det är störande, speciellt med tanke på att vi har ett seminarium i morgon som vi ska leda. Underbart...

Sitter här med min Financial Accounting bok och suckar lite.. tentorna närmare sig sakta men säkert.
Tyska nu på fredag, men det känns ganska bra. Blir att plugga tyska i morgon och på torsdag.
Nej, om man kanske skulle ta och fortsätta.

In school

Sitter i skolan nu och väntar på mina studiekamrater. Karin och Schumacher är i väg och köper mat från Kåren. Jag tog med mig en liten smörgås hemifrån (Robert). Jag tänkte käka lite annat när jag väl kommer hem till Robert igen. Mackan duger bra medan vi ska sitta här och ta i hop det sista till vårt seminarium.

Usch, det är kallt i dag. Jag och baby sov med fönstret aningen öppet och i dag rinner näsan oavbrutet =( Lite irriterande när man sitter på en föreläsning. Det som är värre än en rinnande näsa är i för sig hosta. That's a killer.
Men under dagens föreläsning var det flera stycken som satt och sov. Väldigt diskret må jag säga.
Nej, nu hoppas jag att de två kommer snart. Mia är lite småhungrig.. Karin har nämligen en Loka naturell med sig till mig från Kåren ;)

Uppdaterar senare, nu ska jag vara duktig=)

Jag kom sist.

Jag är helt enkelt så dålig på att bowla! Jag kom sist, plus att jag fastnade med tummen i bowlingkloten. De resulterade i att kloten studsade på banan. Nicht gut. Dessutom hade jag en incident som gjorde att klotet hamnade bakom mig.
Gick mycket bättre att bowla i Tyskland, då kom jag i alla fall inte sist. Hade Robban och Alex bakom mig. Men det var helt okay, var bara på Strike en timme, sen cyklade jag hem till Robban igen. Kände mig så utmattad på något vis.

I går fick jag ingenting gjort. Jag tvättade lite här. Jag gjorde nog ALLT utom att plugga. Jag och Robert bara var. Spelade lite, var väldigt längesen vi gjorde det. Känns det som i alla fall. Men det var skönt det också. I dag har jag pluggat däremot, fått en del tyska gjort och en del av marketing. Det vi har till vårt seminarium på onsdag. Jag ska möta gruppen klockan 11 i morgon, men jag ska upp tidigare och skriva rent det jag gjorde idag. Kände att jag inte fick något riktigt koherent. But I'll fix it!

11:00-13:10 = Möte med gruppen  
13:15-14:45 = Tyskgrammatik för hela slanten. Sista lektionen innan tentan på fredag.

Sen, plugg hela kvällen. Lite av varje. Gott och blandat, fast fettsnålt =)

Bowling

Ska snart ner på stan och möta Karin och Schumacher. Vi hade tänkt att vi ska bowla i kväll. Får väl se hur det går, så länge jag inte kommer sist är jag nöjd. Det är bra att man sätter upp mål inför vissa saker ;)

Har varit i skolan några timmar och organiserat lite inför seminariet som vi ska leda nästa vecka på onsdag. Blir väl till att hålla på med det i morgon. Study, study and busy, busy.
Jaja. Jag lagade mat tidigare också, det var en viss person som klagade häromdagen att jag borde laga mat. Voila, varsågod. Jag var hungrig och hade lite bråttom. Blev tonfisk i tomatsås, fick duga. Vad hyfsat gott och man blev mätt =)

Nej, nu ska jag byta jeans. Vill inte bowla i jeans som det är hål i lite varstans ;) Tjing!

Jag får spel!

Jag har en underbar miniräknare som varit min vapendragare under min gymnasietid på IB. Men nu när jag går på högskolan, då vill den inte vara med längre! JAG BLIR TOKIG!!!!!!
Jag får byta batteri stup i kvarten, jag funderar på om det är något fel med connection till batterierna... Har mailat Texas Instrument om lite advice på det hela. Kanske måste skicka in den på lagning.. Jag gråter blod här.
Why do you want to leave me now? I need you.... ='(


Kul kille..

Robert var lagom rolig i går, men jag kanske får skylla mig själv egentligen som satt och pluggade för länge.
Som jag skrev i går kväll, skulle jag och Robert titta på film. La oss i sängen, filmen på. För övrigt filmen
Street Kings som visades här i salongen;) Men Robert somnade efter en stund.. kul kille ;) Men men, mitt eget fel som tvingar honom att vänta för länge..
Yes yes, nu sitter jag i sängen och har mig. Robert sitter vid sin dator, därför tog jag min laptop för jag ville kika i min mail och se om jag hade fått svar av läraren angående problemet som jag mailade om i går. Hade jag dock kollat mig mail i går kväll, hade jag sett att jag fått svar. Men nu känns allt lite klarare =)
Baby ska till högskolan och plugga, men jag föredrar att sitta i myskläder "hemma" och plugga. Ska ner och äta frukost och sen sätta i gång! =)

Film!

Baby har väntat otåligt på mig ett bra tag nu. Lägger ner pluggandet för kvällen.
Nu blir det film och mys för hela slanten.
Baby, coming now. Push play! ;)


Stressad

I morse var jag stressad trots att jag gick upp som jag brukar när jag börjar 9.15. Jag är väl lite seg i bland, är inte direkt förtjust i att behöva gå upp tidigt. Så bortskämd jag är! Fast i morgon har jag inte föreläsningar eller lektioner, which means I can sit at Roberts place and just study and do what I need to do.
Fast jag ska nog träffa Karin och Schumacher och gå igenon inför seminaret på onsdagsom vi ska hålla i. Vi ska prata om en kedja som heter Giardano's. Har inte läst igenom det än, men som jag förstår är det en asiatisk klädkedja som säljer casual clothes. Länge än så har jag inte kommit;) Men ska läsa igenom det om en liten stund.
Har nyss mailet Financial Accounting läraren om ett problem han visade på tavlan. Så duktig Mia är.

Haha, sitter och skrattar åt en reklam för Berlitz, improve your English. Häromdagen under marknadsföringslektionen visade läraren oss en massa klipp, varav den var en av dem. Jag höll på att skratta i hjäl mig!
www.youtube.com/watch?v=YsCR9Y4Ymvo
Tycker den är klockren. Har gått runt och citerat den i dag.

Nej, nu ska jag nog sätta i gång och plugga! Tjing!