En lång dag

Blev inte riktigt att umgås i går. Hade för mycket att plugga och annat som kom mellan också.
Jag fick mitt hår klippt på kvällen också, skönt att bli av med topparna som blev smått förstörda efter min mammas försök att permanenta mitt hår. Plugg och hår alltså. Jag fixade förövrigt klart min lilla plugghörna här hos baby. Ser rätt mysigt ut faktiskt. Tog en bild på det i går men min dator är elak mot mig. Den vägrar att ta emot något från min mobil via Bluetooth. Väldigt mystiskt. Har fungerat förut, i början när jag fick datorn i alla fall. Var tänkt att jag skulle ringa ringa Sony Support och fråga om det, men det blev inte av.
Har suttit hela kvällen och gjort uppgifter/exercises i Financial Accounting. Jag och baby kikade på ett par avsnitt av Day Break innan vi började studera. Han i ett rum och jag i ett annat. Var mysigt att bara ligga i sängen ett par timmar och kika på TV, kontrasten till att vara fullt fokuserad med näsan i böckerna. Känns bara bättre och bättre.. =)

När jag (hungrig) kom tillbaka hem till honom hade han köpt mat från Spicy Hot, mums!
I skolan åt jag bara en dubbelmacka som jag hade med mig. Men jag kände faktiskt att den helt och hållet fyllde mitt dåvarande behov av föda. Var en heldag i skolan i dag, man är inte riktigt van vid att vara så länge där. Bortskämd? Yes. I morgon har vi bara genomgång av exercises i Financial Accounting på morgonen. Har förberett mina frågor, det som jag fastnat på. Har inte gjort alla, men i och med att vi har lektion i tre timmar tänkte jag göra det sista när jag väl sitter där.
I och med att det är en tidig lektion och uppvaknade i morgon bör jag nog ta och röra mig på sängen. Var för trött för mitt eget bästa i morse. Ska smyga in till min darling och säga att vi ska ge upp för ikväll. Nattinatt!

Success?

Som jag känner gick daten i lördags väldigt bra! Hur mysigt som helst. Vi åkte förbi Ica Maxi och köpte lite gott. Vi åt baguette med brieost, mums! Tittade på Wanted. Inte den bästa filmen jag sett, men den var lite originell på sitt sätt.
Med tanke på att daten gick bra, har vi bestämt att det ska bli ytterligare en. Nämligen ikväll ;) Kommer nog inte göra något särskilt för jag har tidig lektion i morgon, heldag dessutom. Men varandras sällskap kan man ändå få njuta av.

I går kikade på Formel 1-loppet från Singapore. Var nog det första lopp i år som jag sett början till slut. Hade dessutom sms-rapportering till Micke och Tobbe på H&M-lagret. de jobbade och kunde inte titta på loppet. Jag skulle dock inte vilja påstå att jag är någon hejare på att rapportera. När Kimi var ute ur loppet var min kommentar:
"Finska björnen är nere, I repeat, finska björnen är nere"

Efter loppet var det bara att fortsätta att läsa, mer Financial Accounting. Är det jag kommer pyssla med i kväll fram tills babe och jag har en date=) Belöning!
Nu ska jag nog sätta fart, ska ta 11:52 tåget till Västerås då jag har lektion i tyska 13:15. Woho, tyskgrammatik. Jag tror inte jag förstår vad jag gett mig in på egentligen.. ;)
Uppdaterar senare, efter lektionen!



Så ser det ut när jag är i gång...

I have a date.

Jag blev mäkta besviken för ett tag sen. Jag skulle rosta bröd, men då var de så stora att jag var tvungen att göra två småskivor i stället. Dumma brödrost!

Tar en paus från pluggandet, sitter egentligen och läser lite i min Financial Accounting bok men kände att jag behövde en paus =)
Funderar dock på om mina grannar hatar mig för att jag spelat samma låt om och om igen i över en timme. What do you think? Josh Guru - Infinity (Klass Vocal Edit)... so, what do you think? ;)

Vid 19:52 ska jag ta tåget till Västerås. Det är nämligen på det viset att jag har en date ikväll;) Ohhh, how exciting..
En härlig kille med humor som ser riktigt bra ut. En kille som faktiskt kan skratta åt mina diverse dumheter och egenheter. Hoppas verkligen att det blir något mellan oss. He's got me hooked.... kan återkomma sen om hur vår date gick.

Jag satsade på något lite annorlunda i dag, har målat naglarna knallröda. Ser lite dirty ut, men jag hoppas det går hem ;) Mamma permanentade mitt hår i går också. Hrm, minst sagt besviken. Mitt hår är lika rakt som vanligt. *asg* Jag tror mitt hår är resistent mot allt som rör någon sorts böjning av hårstråna. Tragiskt! Okej, jag erkänner att håret möjligen är lite luftigare än tidigare. Rakt, men luftigt. Rakt igenom tragiskt! Ska eventuellt gå till frisören och prova lyckan om någon månad. Eller så låter jag min kära mor pina mig två+ timmar i badrummet. Yes. Nej, jag kanske ska avsluta pausen ;)

Wish me luck...

Wonderchild

Sitter och lyssnar på Christian Walz "Wonderchild" på youtube just nu. Kände att jag verkligen ville höra sången. Jag har ingen musik alls på datorn och jag orkade inte trycka i gång Roberts dator.
Ska strax börja göra mig i ordning för en föreläsning i Financial Accounting mellan 13:15-16:00.
Har sovit hela förmiddagen, känner mig så sjukt trött hela tiden. Vaknade vid sju när Robert skulle gå upp. Hade väldigt svårt att somna om men tillslut lyckades jag.
Jag och Robert ska i väg och handla lite efter jag slutat, sagt så i alla fall. Vi ska lägga golv uppe i lägenheten som ska hyras upp. Vi behöver också något enstaka småpill såsom skruvar och brickor till hans andra rum också.
Nej, om jag kanske ska stänga ner här och sätta på mig ansiktet + kläder ;)


Frusen

Är så sjukt frusen att det inte är sant. Har dubbla tjocka tröjor på mig, samt två par strumpor. Skandal.. burr burr.
Sitter och försöker plugga nu, tänkte göra lite övningar tll Financial Accounting. Men är så kall om fingrarna =(

Har haft en lektion i dag, tyska. Skönt att det var på eftermiddagen, då fick fröken sovmorgon =)

Förresten, kom sänggaveln i morse medan jag satt i fönstret och klistrade dit isolering. Nu är den trasig väck och den nya bara väntar på att vi ska köpa passande skruvar för att hänga upp den. Kan nog vara skönt med lite mer utrymme. Jag kommer ha ett egen skrivbord därinne också, då slipper jag sitta och trängas vid Roberts skrivbord. Nog för att han inte är hemma för tillfället. Jag förmodar att han är på träning just nu. Blir inga skruvar köpta i dag, Bauhaus hinner stänga innan han har kommit hem. Nej, om jag kanske skulle värma en soppa. Kanske man skulle få upp värmen och ångan att göra lite läxor =)

Morgonstund har guld.....?

Nja, knäckemacka med kaviar på =)

Gick upp lite tidigare för att läsa genom mitt arbete, nu var det klart och frukosten snart avklarad. Sen är det bara att rusa uppför trapporna och fixa i ordning sig. Har sovit gott, men alldeles för lite i natt. Börjar sent i morgon har jag för mig, då blir det sovmorgon.. igen ;)

Återkommer efter rundan på stan med Karin =)

Flitig student

Har även ikväll suttit väldigt länge och studerat. Oj vad duktig jag var då.
Har skrivit mina tankar kring case om affärskedjan Tesco i bland annat England. Sen har vi diskussion om det imorgon bitti. Lite pirrigt, jag hoppas jag kan komma in i diskussionen/diskussionerna.
Har skrivit ner nyckelord inom marketing som jag kan komma att behöva i morgon men säkerligen förtränger ;)
Accounting och tyskgrammatik, ja, det var den dagen. Jag kan bli ruskigt sur på tyskgrammatik, den gör mig galen! Från och till förstås. Nog om tokigheter, jag ska vara positiv.
Efter morgondagens case ska jag och Karin ner på stan och kika runt lite. Får se om man hittar något trevligt nu när det börjar bli mer och mer kallt. Vinteraktigt alltså =)

Robert sitter och tittar på Matrix, ettan. Verkar trevlig efter en kväll full med studier. Antingen lite Matrix eller sömn direkt. We'll see ;)
Wish me luck and goodnight!

Yeah, yeah

Snart sängdags, har en tidig föreläsning i morgon bitti i Financial Accounting, följt av tysk grammatik och ordbildning. Ska prata med min grupp om det vi ska göra på tisdag i marketing. Jag har kommit på mina två frågor att diskutera, den ena tack vare Karin =) Det skriver jag imorgon, för jag har en ganska klar bild framför mig om vad jag ska skriva. Vår grupp har en 90minuter lång stund för diskussion (case seminar). Vi ska lämna in ett A4 med våra tankar om två frågor som vi ska ha kommit på själva. Sen ska jag gå igenom alla nyttiga termer som kan tänkas dyka upp på tisdag =)
I kväll har det varit kreativt tänkande i Marketing samt förra veckans och morgondagens läxa i tyska. Jag var ju inte med på förra veckans lektioner, hade onsdagens läxa kvar. Men nu var det klart. Har en del frågor, Robert rättade det jag gjort, men han kunde inte svara på varför det blev si och varför det blev så. Han vet ju bara hur det ska vara, förstår det till viss del. Men ändå, I wanted answers =)

Tomorrow I'll hopefully get the answers that I need and want;)

Mätt och belåten

Som de flesta andra morgnar är jag mätt och belåten efter frukost. Jag äter väl inte den mest spännande eller varierande frukosten, men den fungerar alldeles utmärkt. En skål med havregrynsgröt med äpplemos och en skiva mörkt bröd med kaviar. Kan det bli bättre? Jo, säkert. Robert var på en lägenhetsvisning i morse och köpte med sig frukost hem. Too late. Då hade jag redan proppat i mig min frukost. Aja. Vad ska man göra? Jag får gå och köpa mina egna croissanter om jag vill ha någon annan dag. Lika bra att det inte blir något sådant för, bara onyttigt.
Var på ganska bra humör när jag steg upp, men nu känns det sådär igen. Typiskt. What to do..

Har skrivit in allt för nästa vecka i min kalender. Blev ingen ledig dag, men jag kan i alla fall gå på tysklektionerna nu =) Missade båda den här veckan på grund av lektioner som ingår i mitt program. De går givetvis först, tyska är bara något jag vill läsa utöver. Läraren och jag kommunicera via mail och det fungerar också. Har redan mailat en massa frågor angående grammatiken. Just nu läser jag en kurs på 7,5 poäng i  tyskgrammatik och ordbildning. När den är slut kör tysköversättning och fraseologi (7,5p) i gång. Lite tråkigt bara att jag missar hälften av lektionerna för att de kolliderar med programmets lektioner/föreläsningar. That's life I guess, men jag försöker mitt bästa ändå.

Var ledig i går och den dagen försvann på sitt eget sätt. Läste lite marknadsföring och försökte komma på lite idéer till vår case seminar som min grupp har på tisdag. Stod lite halvstilla, har ett koncept i huvudet men kan inte omvandla det till en diskussionsfråga... än. Var uppe och fixade (målade och spacklade) i lägenheten som renoveras i huset. Roberts familjs hus. Det där blev en konstig mening, men den förmedlade i alla fall mitt budskap. Dagen rann i sanden kändes det som.

Kanske är det så som att jag får mer gjort när jag är ensam. Mycket möjligt. Robert var hemma i går också, i dag har han föreläsning och dylikt.
Nej, nu ska jag nog göra upp en plan för hur jag ska gå till väga med det jag har i uppgift att göra till nästa vecka. Have a good day!



Deep thoughts....

Home

Är hemma i Eskilstuna igen. Skönt =) Har redan kramat sönder mina katter. Missan ligger på golvet bredvid mig och ser allmänt sömnig och misstänksam ut. Gulleplutt =)

Var helt slut i går, somnade inte förrän sex på morgonen vilket resulterade i att klockan blev efter tolv innan man gick upp. Sen var jag så sömnig och allmänt nere hela dagen att allt annat hamnade i skuggan. Robert och jag drog bara fötterna efter oss och gjorde i princip ingenting. I dag däremot har jag fått aktivera mig lite mera. Har haft två föreläsningar, en i Financial Accounting och en i Marketing Basics. Varit väldigt trött i dag också, ögonen gick i kors under första föreläsningen. Det var inte för att det var tråkigt, utan för att jag var alldeles utmattad. Jag ska läsa igen det som eventuellt gick förbi mig ;)

Hämtade ut min jacka från kemtvätten innan jag åkte hem, började bli kallt med bara den rosa koftan. Jag gjorde dock misstaget att ha scarf på mig när jag åkte hem, borde ha tagit på mig halsduken i stället. Burr burr!

Nej, nu ska jag städa undan det som ligger framme i mitt rum...

Vilket rusk

Jag blir så påverkad av vädret. Denna kyla och detta regn gör mig deprimerad. Jag tror inte jag lyckats pressa fram ett enda leende. Jag har haft noll lust med det, tappar all glädje på något sätt. Fast det kanske inte bara har med vädret att göra. Kan inte förklara den här nedstämda känslan inom mig som mer än just en nedstämd känsla.

Robert och jag åkte förbi Finnmöbler för att reda ut det hela med sänggaveln. Tur nog är det en 160cm gavel som kommer nästa vecka. Skönt! Var en sväng på Media Markt och till Ica Maxi. Hans mamma hade bett oss åka och köpa en crosstrainer därifrån, Robert ska montera den åt henne senare. Han är i väg och spelar match. Jag hade noll lust att stå ute i regnet och kylan. Därför är jag hemma i stället och ska plugga. Sitter med Financial Accounting böckerna och räknar. Siffror är något jag kan och är vän med, alltid en liten tröst.
Vi var även nere på stan en snabbis för jag skulle klacka om skorna och göra min klocka lite mindre. Jag gjorde mitt och sen styrde vi kosan hem till honom.

Nu när internet fungerar igen, ska jag ta och ladda ner materialet till den tredje föreläsningen i Marketing Basics som läraren lagt ut på MDHs hemsida. Ska göra klart F.A, sen kanske jag börjar lite smått med Marketing. Om inte, finns det ju alltid en dag i morgon... Hörs senare. Tjing!

Weekend, take me away

Nu var den officiella skolveckan slut. Varför officiella? Det blir pluggande i helgen nämligen, i myskläder. Vilket är helt klart bättre än att sitta på föreläsningar. Gick bra på lektionen i morse, den var till för uppgifter som gjort till Financial Accounting. Jag var tydligen den enda som redan hade gjort dem. Ingen annan hade förberett sig. Jag hade dock lämnat några som jag inte förstod, men nu är allt klart och jag ska göra dem i helgen.
Har ätit en knäckemacka med kaviar till lunch, måste nog äta något annat litet om några timmar. Sen ska jag och Karin hem till Mike och äta. Jag har bestämt att vi ska äta fruktsallad med vispad grädde och kanel. Låter mumsigt =) Mike skulle bjuda på kyckling av något slag. Lät gott i vilket fall som helst =)

Robert och jag hade ju för längesen köpt en sänggavel som vi inte hämtade ut förrän i slutet av juli. Den hade en spricka och vi ringde till Finnmöbler för att reklamera. De skulle beställa en ny, men då funderade vi och funderade. Vi ville ha en 160 i stället. Vi åkte dit och väl där skulle det inte vara något problem med att få en mindre i och med att de ändå skulle ersätta den som var trasig. Jag ringde i går för att fråga hur det gick, när den kommer och så vidare. När jag nämner det om 160cm blir han helt tyst. Han säger att han beställt en 180cm. Kul. Men vi pratade med en annan kille när vi var där, han visste inte ett dugg. Nu är frågan om det är en 160cm eller en 180cm som kommer nästa vecka. Bra kommunikation..... Jag ska ringa dit strax. Jag hoppas verkligen att det är en 160cm, för jag orkar inte vänta fyra veckor till bara för att de inte kan kommunicera med varandra. Kan hända att ett utbrott kan komma att uppstå..... To be continued...


På en annan sida

Just nu ligger jag på en sida som inte är min, nämligen Roberts sida av sängen. Han hade väldigt många kuddar på sin sida och det såg väldigt skönt ut om man ville ligga med laptopen i sängen. Sagt och gjort, dock är det lite jobbigare att skriva när man ligger ner. Konstig vinkel för händerna att skriva.
Har varit en duktig flicka och pluggat, gjort alla uppgifter utom någon enstaka som jag inte riktigt förstod. Men de tar jag igen under lektionen i morgon  =) Jag förstår själva helheten, hur man gör. Men det nämns något i själva frågan eller vad man ska kalla det som jag inte förstår, ett tillvägagångssätt. Men annars gick det bra, känns väldigt tillfredsställande faktiskt. Något som jag märker när jag skriver är att jag får upp en massa engelska ord i stället för svenska. Jag pratar i för sig engelska varje dag nuförtiden, är ganska skönt. Det är dock vissa saker som känns onaturliga att säga på engelska i och med att det inte är mitt modersmål. Men jag antar att jag är på väg att bli mer och mer van att tala på engelska. Skönt egentligen =)

Varit en lång dag. Trots att jag bara haft två föreläsningar, har det ändå varit tröttsamt med tanke på att den ena var en morgonlektion och den andra en eftermiddags/kvällslektion. Ska nog strax ta och sova faktiskt, känner att det trycker i ögonen. Jag har varit flitig i dag och därför förtjänar jag att sova nu ;)

I morgon, 9-11, Financial Accounting. Sen ärenden, hopefully =) Nattinatt!

Back from school

Nu är fröken Åkerblom hemma igen. Hemma och hemma, men jag är hemma hos Robert nu i alla fall. Trampade på lite extra från högskolan, ville bara hem.
Ska strax äta, sen ska jag göra lite uppgifter till morgondagens Financial Accounting lektion. Låter som en givande kväll... hrm. När jag blir klar (om jag blir klar vill säga..) ska jag nog surfa lite på min lapytop. Jag använde den tidigare i dag för första gången på länge. Nu är i för sig termen länge ganska relativ, men länge när det gäller mig. Kanske 4-5 dagar. Knappt använt någon dator på senast (dessa dagar). Satt vid den tidigare när jag väntade på att lektionen skulle börja. Nu däremot sitter jag vid Roberts dator, han är i väg med några från hans klass. De ska fira en kilel som fyller. Han kommer väl hem i natt någon gång när jag ligger och sover. Han är ledig i morgon, medan jag å andra sidan börjar klockan nio i morgon. Men i morgon kväll tänkte jag vara social i stället. Jag, Karin och Schumacher ska träffas, laga lite mat och eventuellt titta på film. Jag ansvarar för dessert, jag som är en gottegris ;) Ska surfa lite på Arlas hemsida och se om jag hittar något läckert =)
Nu är det matdags, see you later!

Such a long time ago

Nu var det verkligen ett tag sedan som jag uppdaterade, men jag har verkligen inte varit på humör. Skolan har ju börjat och det har varit väldigt mycket blandade känslor. Vissa saker känns toppen och andra inte.
Är inne på slutet av den andra veckan i skolan och jag har redan hunnit ha en föreläsning mellan 10:15-12:00. Då var det Financial Accounting 1 som stod på schemat. Härnäst väntar en marknadsföringslektion mellan 16:15-19:00. Härligt må jag säga... jag sitter i köket och försöker fördriva tiden. Borde egentligen förbereda mig inför föreläsning, men in a minute.
Har hunnit äta underbar finsk morotslåda som mormor gjort åt mig =) Det är väl mer något man brukar äta till julen, men jag tycker det är så gott =) Tog med mig det i går när jag åkte tillbaka till Västerås. Kom hem till Eskilstuna måndag kväll, mamma kom och mötte mig vid tågstationen. Sedan skjutsade hon mig hem på cykel, haha. Gick väl sådär, hon hade fruktansvärt lite luft i bakdäcket, vilket gjorde att jag kände underlaget om vi säger så. Var skönt att komma hem, även om det bara var en kort visit. Har saknat mamma väldigt mycket, samt mina små lurviga älsklingar. Jag har nog pussat och kramat sönder mina små raringar, men det får de tåla. I have a lot of love ;)
Jag och mamma var hos mormor på tisdagsmorgonen och åt lite morotslåda och tårta. Det gör vi bara för att vi kan och vill =) Sen var det buss och tåg som gällde. Var bra att komma hem och hämta lite varmare kläder också. Men bara för att jag bytte från min lite lättare jacka till min höst/vårjacka skulle det givetvis vara ganska varmt i går. Perfekt.... jag var inte alls varm när jag kom fram till huset efter min promenad, inte ett dugg.....
Har planer på att åka hem kommande måndag för att sedan komma tillbaka till Västerås vid lunchtid. Mamma och jag har lite planer =)

Nej, om man kanske skulle ta och koncentera sig lite på marknadsföring. Oh joy. Principes of Marketing by Philip Kotler and gang. Jag ska ha en trevlig kväll.

Inte ett dugg sarkastisk;)