Freaky Friday

I dag är det en annorlunda fredag. Sovmorgon och lite tid för sig själv eller med någon annan. Hur man nu väljer att disponera sin förmiddag.
Har sovit underbart gott i natt ;) Länge och härligt. Somnade under filmen i går, tur nog har jag ju sett den tidigare. Ingen större förlust.
Har precis duschat och ska göra mig i ordning. Tänkte hitta på något innan arbetspasset. Något smått i alla fall. För i kväll efter jobbet ska jag kasta mig in i duschen och sedan sova. Ska ta tåget till Stockholm vid åtta-tiden då jag har tid hos nageldamen klockan 09:30. Redan sagt att jag eventuellt är 5 minuter sen med tanke på tåg och tunnelbana. Jag är alltid i tid annars, hon sa att det inte var någon fara.

Nej, nu ska sminket på! =)

Thursday

Emily, en öppen ursäkt för att jag inte svarat på ditt SMS. Finns egentligen inga ursäkter för det! Men det ska bli väldigt kul att du kommer "hem" och hälsar på. Har saknat dig! Ska bli jättekul att träffa dig! =)

Varit en seg dag. Plockat på ungdom och senare på dam. Mycket damm vilket resulterade i en halvtäppt näsa. Inte hänt något särskilt på jobbet. Jag såg bara enormt dum ut när jag sprang och skre upp mig för övertid. Jag har pratat om att jobba över på söndag i flera dagar om det finns möjlighet. Satt på förmiddagsfika och åt apelsin när några från min grupp kom in i matsalen. De informerade mig om att det fanns lappar om övertid på söndag och att det var begränsat antal som de ville ha in. Jag reste mig ytterst snabbt, med apelsin i munnen och rusade in i omklädningsrummet och skrev upp mig. Resultat: Jag jobbar övertid på söndag.
Kan vara smart att jobba lite extra då jag har obetald semester framöver.
Ska bli kul att åka till Tyskland =) Hoppas på god mat och dryck ;) Samt trevlig shopping och rundvandring.
Nej, nu ska jag titta lite på film. Tror det blir Pirates of the Caribbean - At World's End.

Får sova ut lite i morgon, börjar klockan 14:00 =) Det trista är att jag slutar 22:00. Nu ger jag mig!

Effektivitet

Har för en gångs skull varit lite effektiv under kvällen. Annars brukar jag vara ganska lugn, sitta vid datorn eller prata i telefonen. Slutade
sex i kväll, därav att jag inte haft så mycket tid egentligen. Var och handlade på vägen hem, tänkte steka pannkakor. Amerikanska sådana till och med. Efter jag hade ätit kvällsmat hemma, ställde jag mig och stekte pannkakor. Har smakat på dem och de har en gudomlig smak!
Började med en stekpanna, men ansåg att det skulle ta alldeles för lång tid. Därför tog jag upp en panna till. Effektivitet mina damer och herrar!




Blev fina mönster på också ;) Tänkte äta några efter jobbet. Ska till R när jag slutat =)
På tal om R, jag fick instruktioner i morse om att jag skulle gå till en viss pallplats och lyfta på två kartonger. Där skulle det finnas en present till mig. Gissa om att jag var nyfiken! Väl på jobbet väntade jag att de på min avdelning skulle gå förbi innan jag började lyfta och rota. Annars skulle de väl trott att jag var mer galen än vad som anses redan nu. Så rart iallafall! Blev väldigt glad när jag såg vad det var. Omtanke!

M.T på min avdelning bjöd på en lägenhet häromdagen, jag och M.N agerade hennes personliga rådgivare. Tack vare våra kloka råd (tsss...) fick hon lägenheten. Frågade säkerligen minst 20gånger om mäklaren hade hört av sig till henne i går. Men jag kände mig så nyfiken och ville veta hur det gick. Hoppades innerligt på att hon skulle få den. I morse på bussen fick jag höra att hon ska skriva kontrakt på lägenheten. För att fira det här, ska vi tre ha specialfika nästa vecka. Jag arbetar ju bara måndag och tisdag, sen är det semester =) Längtar som bara den!

Varit på bra humör i dag också, blev dock aningen seg när jag fick plocka på damavdelning. Allting blir tyngre där. Puh! Man är så bortskämd med lätta ting såsom BH och trosor.

Åh, jag ser en affisch för filmen Jumper varje dag när jag går till bussen. Är riktigt sugen på att gå på bio och se den. Kanske att man ser den i helgen... who knows? Måste se den hur som helst!

Nej, nu börjar det rinna och klia i ögonen igen. Läggdags! Nattinatt!

Yrväder

Sådana tankar i huvudet. Tänk vad ett telefonsamtal kan hjälpa =)
Nu kan fröken sova. Kliar i ögonen nu också, kanske är dags att lägga sig och sova.
Nattinatt!

Bra dag =)

I dag har jag varit positiv utav bara den. Morgonen började bra på jobbet och sen rullade det på. Varit på alldeles ypperligt humör =) Känns skönt när jag är sådär glad, då går dagen mycket fortare.
Haft listorna i dag, inte meningen att jag ska plocka så mycket. Men på eftermiddagen började det köra i hop sig. Hade mycket listor kvar på under. Den sista timmen la jag i turbon. Plockade 7 sidor, 361 pieces på en halvtimme. Det är ungefär vad man kan tänkas göra på dryga timmen. Jag hetskörde och plockade, lär låtit en del om min vagn. Men jag blev ganska trött efter min turbo-timme där.
Pratat med läkaren också om mina andningsproblem. Men jag måste ringa på torsdag eller fredag för att kunna få en tid på fredag. Jag börjar 14 och det skulle kännas ganska bra om jag får komma innan jag börjar. Då slipper jag få avdrag.

Efter jobbet hade jag klipptid klockan 17. Blev ett besök till Apoteket där nya flygplansöronproppar - även kalles EarPlanes. Fyndigt värre. De har hjälpt tidigare till viss del, men tror jag har kastat de gamla. Är nog bra att köpa nya för optimal verkan.
Klippningen blev bra, lite ovan igen bara. Var ju ett tag sedan jag klippte mig sist. Men mitt hår var inte så slitet med tanke på att det var x-antal månader sen. Hon lockade till mitt hår lite och gav det volym också. Var kul att se =) Ska nog gå dit någon dag och köpa det där som ger volym. Var något pulver man har i håret. Vet att fröken G också använt det. Minns att vi hade en diskussion om det tidigare =)

Var och bokade en massagetid på jobbet också. Nästa vecka på tisdag kommer det en massös till H&M och då passade jag på. Fanns uppskrivit på tavlan i omklädningsrummet att det fanns någon enstaka tid kvar. Har tid 13:30. Ett bra sätt att avsluta sista arbetsdagen innan semestern. Ska prata med min gruppledare på torsdag och se om jag kan få det avdraget från friskvårdsbidraget.

Nej, nu ska jag skriva mail till bolaget som gav min mor parkeringsboten i går. Lovade henne att göra det. Samt föra över pengar till mormor som jag lånade då jag inte hade kontanter på mig.
Ett litet snabbt telefonsamtal innan läggdags också =) Annars kommer jag inte kunna somna....

Totalvägrar

Det verkar inte bättre än att den här luftvägsinfektionen vägrar att gå över. Kändes bättre efter att jag började äta tabletterna, en aning i alla fall. Men i morse när jag vaknade hade jag åter svårigheter att andas och var täppt i näsan. *suck* Jag som innerligt trodde att antibiotikan skulle hjälpa och göra mig frisk. Tydligen inte. Ska ringa till vårdcentralen i morgon och försöka få någon tid på fredag då jag börjar 14. Då slipper jag gå tidigare från jobbet. Är så less på det här. Vill vara frisk och kunna andas utan ansträngningar.. Tog för övrigt den sista tabletten för någon timme sedan.


Talade med mor när jag var på väg hem från bussen. Hon visste inte om hon skulle skratta eller gråta. Hon hade nämligen fått parkeringböter.

På min mormors privata parkeringsplats.

Skrattretande.

Hur som haver, måste hon ringa till dem.. vilka det nu var som utfärdat böteslappen. De hade fyllt i att hon hade brutit mot nr 18 som var något om parkering på förbjuden zon. Verkade lite fel med tanke på att det fanns en punkt, nummer tio tror jag det var. Att man parkerat på reserverad plats. Det är just vad min mormors parkeringsplats är. Reserverad. Min mormor bor på bottenvåningen och parkeringsplatsen är i anslutning till hennes bakdörr.

Det som är dumt är att min mamma och mormor inte har samma efternamn. Säkerligen därför de gett henne böter. De har antagligen kollat upp vem parkeringsplatsen tillhör och vem som är ägare till bilen. Inte samma efternamn - böter.

Det som är aningen lustigt är att min mamma parkerat på mormors parkeringsplats i säkerligen 14 år. Inte en enda böteslapp. Varför ska de börja lappa hennes bil nu?

Hon var i alla fall lika förbryllad som jag. Men jag kan förstå parkeringsbolaget då min mor och mormor inte delar  fternamn. Aja, hon får se till att ringa dit i morgon och ordna upp det.


En annan lustig sak är telefonräkningen som kom i dag. 711kr. 630kr är fasta avgifter, resten har vi ringt för. 81kr alltså. Helt sjukt. Sa åt mamma att vi ska säga upp telefonen. Det känns inte särskilt värt de pengarna. Får se vad vi gör med det. Ska undersöka om man kan låta det vila i kanske ett halvår. We'll see.

Fröken är mycket trött i kroppen. Kanske var ett misstag att jobba extra i går. Känns inte riktigt bra i ryggen. En redig massage skulle inte sitta fel. Jag längtar innerligt till min semester som börjar precis efter att jag stämplat ut tisdagen den 4:e mars klockan 16:00. Så skönt! Ser verkligen fram emot det! Lite ledighet och kvalitetstid. Resan kommer bli grymt rolig och uppfriskande. Behöver verkligen komma bort. Det trevligaste är nog sällskapet ;) Vi kommer ha kul, så kul!


Föregående

Hade börjat skriva föregående inlägg, men inte publicerat det. Vanligtvis brukar det bli det gamla datumet när jag sedan uppdaterar det. Men inte nu.. hepp.

Hostan har blivit bättre, men sitter i lite grann fortfarande. Får se om den helt försvunnit tills jag slutat äta tabletterna.
Veckan har gått ganska fort faktiskt, varit på hyfsat humör för det mesta. I måndags jobbade jag 11-20, fast i och med att bussen kom fram strax innan tio lyckades jag övertala en gruppledare att låta mig jobba över en timme. Jag vill inte bara slösa bort en timme på att sitta i matsalen och vänta på att jag börjar. Nu har de ändrat på H&M att man inte längre kan jobba strötimmar. Med strötimmar menar jag att jag t.ex inte kan få börja sju när jag egentligen ska jobba 9-18. Men jag antar att det alltid finns undantag eller om man frågar riktigt snällt. I måndags var det ju så att jag antingen skulle vara på jobbet strax innan tio eller strax innan tolv. Bussarna går ju inte alltid så bra. Samma sak de dagarna jag slutar 15. Då går det inte heller någon buss. Då måste fröken vänta i matsalen i 40 minuter. Hela syftet med att sluta tidigare försvinner då.

På söndag ska jag jobba övertid i alla fall. I och med att jag tagit en och en halv veckas obetald semester kan det vara klokt att kanske få in lite extra pengar för att fylla ut. När jag ändå är inne på ämnet pengar är jag aningen missnöjd över att man inte fick sin lönespecifikation i fredags. På H&M skickar de inte hem den utan de delar ut den. För mig är meningen med lönespecifikationen att man får se hur mycket man får innan det kommer in på kontot. När de ger den på måndag har man redan kunnat logga in på sitt konto efter 00.00 och sett vad man får. =(

Nej, nu sitter jag här helt sminkad och färdig. Måste bara byta om till jeans. R har kommit, vi ska väl ner på stan en sväng. Plus att jag måste kommai håg och köpa en Harry Boy, mamma tjatar alltid om att jag ska minnas det på lördagar. Nej, nu åker jeansen på. Ha en trevlig lördag! =)

Friday Fun

Ett inlägg från 15:e februari.

Händerna börjar kännas mycket bättre, salvan som herr doktor skrev ut i fredags verkar göra sitt =) När jag satt i väntrummet kommer en annan läkaren. Han som jag träffat angående min långvariga hosta. Han ville prata med mig i enrum och gjorde någon handrörelsen för att visa detta. Det senaste blodprovet hade visat något och jag skulle få antibiotika utskrivet till mig. Jag skulle för övrigt påminna den andra läkaren om det här. Satte mig åter igen i väntrummet. Läkaren kommer, säger ett annat namn. Hade gått en kvart. Då frågar jag honom om det inte är Mia han försöker säga? Han vet nog inte vad han höll med på. Men jag fick följa med i alla fall, väl där visar det sig att han varit inne på någon annans "sida" eller något och det var mig han skulle ha. Bra koll....

Hur som helst, jag har någon infektion i luftrören. Jag fick någon salva för fingrarna och sen antibiotika som sagt. Väl på Apoteket får jag vänta en evighet på att det ska bli min tur. När det väl är min tur, ja då visar det sig att den där antibiotikan inte säljs i Sverige längre och salvan finns endast på några få apotek. Kul. Damen på apoteket ringde till vårdcentralen och talade med läkaren och han skrev ut någon annan anibiotika. Jag kastade för övrigt en blick till vänster när jag satt och väntade medan damen var i telefon. Herrarna bredvid mig hämtade ut Viagra. När damen som satt i deras kassa försökte förklara hur de ska använda det och så vidare tystade de henne. Såg ganska kul ut. Haha =) Innan hade de sett så kaxiga ut, nu såg de inte så malliga ut längre.

Valentine's Day

Alla Hjärtans Dag alltså. Hjärta, hjärta, hjärta.

Jag har jobbat extra i dag fastän jag egentligen borde ha stannat hemma. Var egentligen ledig i dag men ville tjäna i hop lite extra pengar. Jag tycker att lediga dagar mitt i veckan är rätt värdelösa. Jag har svårt att slappna av och när jag väl gjort det, ja då är det dags att förbereda sig och inse att det snart är en ny day. En arbetsdag. Ledig dag på måndag eller torsdag - anslutning till en ledig helg. Hell yeah!
Hade feber i morse och mådde inte allt för bra. R försökte få mig att stanna hemma, men det lyckades han inte med. Fröken bet i hop, tog två Alvedon och satte kurs mot H&M-lagret.
Fick vara på liggande fördelning i dag, var länge sen jag var där. Faktiskt haft det ganska bra där, dagen försvann snabbt som attan. Kan i för sig ha mycket att göra med att jag känt mig lite upp i det blå. Min hostmedicin innehåller morfin och jag känner av det rätt väl. Lite tankspridd och domnad. Upptäckte även att mina pupiller var överdrivet små, något som miss A tyckte såg lite läskigt ut. Något åt det hållet i alla fall. Kan nog hålla med.. Inte meningen att skrämma en sån rar tjej =)
Allt som allt, har det varit en bra dag på jobbet. Fick äta R's grymma mackor till lunch. Yummy! Svartpepparn fick det dock att bränna till på läpparna. Kändes som om de var så här stora. *visar ett överdrivet mått på läpparna*
R är grym på smörgåsar!

I morgon blir det en kort dag, börjar klockan 6 och river listorna. Sen ska jag sluta ungefär 12:15 för att ta 12:30 bussen ner på stan. Ska till Fröslunda vårdcentral klockan 13:30. Promenerar till vårdcentralen från centralen. Kommer få sitta en stund extra, men då kanske jag kan passa på att ta ut pengar för att betala läkarbesöket. Blir väl ett besök på Apoteket efter läkaren, då ska jag svänga förbi konditoriet och köpa något mumsigt till mig och mormor. Var alldeles för trött för att göra en påhälsning hos henne i dag. Somnade nämligen med huvudet på matbordet. Hur som haver, jag tänkte fika hos henne efter läkarbesöket. Får se vad jag hittar för gott =)

När jag ändå var inne på ämnet att somna på bordet, kan jag i hemlighet ;) berätta att jag häromdagen somnade på köksgolvet efter att ha kelat med katten. Så trött man är i bland. Den kvällen la jag mig till sängs vid 19:30. Tidigt. I kväll blir det tidigt också, kanske om en halvtimme.


Dilemma

Jag har ett litet dilemma. Jag slutade dricka Mollipect i söndags kväll för att det skulle sluta klia. I stället märker jag i går kväll att jag åter igen har svårt att andas. Dricker jag då hostmedicinen för att lättare kunna andas, men att jag kliar i hjäl mig, ELLER går jag runt och har det svårt med andningen men ingen klåda?

Det blev alternativ ett, blev så frustrerad i går kväll när jag försökte somna att jag hällde i mig en aning Mollipect. Har dock talat med läkaren över telefon och jag har tid hos honom i morgon klockan 15.15. måste gå från jobbet vid 14 för att sen ta bussen. Hinner nog alldeles lagom till 15. Utan stress. Skönt. Jag hoppas att det kan redas ut. Han tyckte dock att jag hade gjort en korrekt bedömning gällande den allergiska reaktionen. Yeah.

Inte varit på min vanliga avdelningen i dag, har varit på barn och gjort nytta. Seg dag, men inte lika hemsk som måndagen. Den här lilla nedgången kanske är ett minne blott snart?
I och med att jag var ledig i går fick jag ingen semla på jobbet. Men det fanns några semlor kvar från i går, tryckte i mig en sådan =D Hur gott som helst!

Nej, nu ska jag smörja in mig och sedan göra lite saft =)

Wrong

Fel, fel, fel, fel, fel. Var det något mer? Mer fel?!
Somliga har svårt att göra rätt...... =(

I am off

I dag har jag en day off from work. Skönt! Efter en vild diskussion med mor i går kom jag i säng efter tolv någongång. Vaknade halv ett i dag. Känns som om jag och min kropp var mer än utmattad. Vaknade förvisso i natt runt två med hosta. Hostade så kraftigt och högt att jag nog väckte grannens barn. Genom mina öronproppar tycktes jag känna igen ett barnskrik. Jag hostade faktiskt länge och högt. Väldigt jobbigt, hade så svårt att somna. Efter en stund lyckades det dock lugna sig i och med att jag faktiskt somnade.

Har tagit mig en
SpärrService också. Jag uppskattar inte att säljaren ljög för mig. Så fult! Men kvinnan i kundtjänst var väldigt trevlig och vi kom överens. Men från och med nu bojkottar jag telefonförsäljare. Det är synd om de som faktiskt är ärliga om de produkter och tjänster de försöker förmedla till den svenska folket. Men icke! (Som Percy i Torsk på Tallinn säger)

Ringt till vårdcentralen också. Har nog fått någon sorts allergisk reaktion av hostmedicinen. Kliar något hemskt! Inte heller har hostan gått över... bloody perfect!

Jag är hur som haver på bättre humör i dag, mycket har nog att göra med att jag fått sova ut. Behövdes kan jag säga!

Headache from Hell

I dag har jag haft en djävulsk huvudvärk. Var bara lite lätt irriterande i morse när jag rev listorna, men allt efter tiden gick byggdes den på. Inte varit långt i från utbrott och diverse. Varenda irriterande och gnisslande ljud har förstärkt värken. Usch. Först nu när jag duschat har den släppt en aning. Jag vet exakt hur smart det är att sitta vid datorn då man har huvudvärk..
Började 6:00 i morse. Stressade till bussen som vanligt, när jag väl kommer till tågstationen och ser tider för bussar. Visar det sig att den går tio minuter senare än jag trodde. Alltså var stressen förgäves. Halt ute dessutom. Förstår verkligen inte de som cyklar. Hur vågar ni? =S (Jag lyckades i alla fall ta mig till busshållsplatsen i ett stycke.)

Varit en riktigt ansträngande dag på jobbet. Första plocket på morgonen var en mardröm. Gick inte smidigt och inte alls som jag ville. Katastrof! G-B var min räddande ängel. Hon hjälpte mig en aning och sådär. Kändes lite bättre då. Varit magert med leenden från min sida också. Inte alls likt mig. Jag har dock lyckats pressa fram några enstaka. Arbetade över en timme i och med att det inte gick några bussar vid 15. Inte så mycket extra, men tillräckligt för att det ska kännas.

Jag måste nog erkänna att jag är trasig. Fysiskt och psykiskt. Jag har ont i min kropp. det värker lite överallt. Men det är inte det som är det som påverkar mig mest. Det är det psykiska. Nu menar jag inte att jag förlorat förståndet.. det jag syftar på att det är så mycket som händer i mitt huvud. Alla tankar, hit och dit. Vad är rätt, vad är fel? Hur gör jag det, hur gör jag för att inte...?! Det är som en storm som vägrar sluta härja. Jag känner bara att vad jag än säger eller gör, blir det på något vis fel. Det är inte tillräckligt.
Jag har svårt för att prata känslor i vissa situationer. Jag kanske har känslan inombords, men jag kan inte förmedla det vidare till en annan person. Då försöker jag genom handlingar och gester visa. Men det når oftast inte fram. Många gånger kan de vara försiktiga och rent ut sagt patetiska. Men jag är rädd för det jag visar rent kroppsligt då allt uppfattas olika av människor. Jag kan vara säker på att det jag gör ger förståelsen av det jag känner, men det är inte säkert att personen uppfattar min egentliga mening.
Det är så fel. Men jag kan inte rå för det.
Jag är bara så less. Jag orkar inte. Jag tror att jag behöver vila. Lite semester eventuellt.
Morgondagens ledighet är nog ett steg i rätt riktning. Skulle ha jobbat övertid om jag kunnat, men de har ingen övertid på H&M i morgon. Lika bra är väl det, jag hade tvingat mig själv dit.
Jag vill bara att saker ska vara harmoniska. Att saker och ting ska vara bra.

Nej, om jag skulle försöka råda bot på min envisa huvudvärk.

Come here

Blev ingen uppdatering i går. Var alldeles för trött... började tidigare i går och jobbade övertid mellan 7-9. Sedan slutade jag klockan 18. Lång dag. Men man ska inte klaga, det var mitt eget fel. Men jag vet varför jag göra det också. I morgon är det jobb också, schemalagt, 7-16. Ska jobba över till 17 då det inte går någon buss vid 16. Många gånger väljer jag övertid just för att det inte passar med bussar. Ingen idé att sitta ute i matsalen och vänta, då kan jag lika gärna vara inne och tjäna en extra slant. I morgon bitti måste jag dock ta taxi till jobbet. Börjar så tidigt att inga bussar går, sen har jag ingen att åka med och ingen cykel. Plus att det är halt ute. Det får man ta.

Just nu är det storm i mitt huvud. Riktigt jobbigt. Jag vet inte vilken ände jag ska börja i.

I går, vid första fikarasten ringde det i mobilen. Det var från en blomaffär här i stan, de sa att de hade blommor till mig. Var kul att se de när jag kom hem. Väldigt vackra! Är dessutom förtjust i gult...