Finally

ComHem ligger långt ner på min lista, men tredje gången gillt brukar man säga. Kom fram tre gånger, de två första gångerna satt jag i telefonkö i 50min respektive 40min. Båda gångerna sägs det: "Ett tekniskt fel ha uppstått. Ditt samtal kommer nu avslutas."
Blev fruktansvärt arg då, tredje gången satt jag i en timme och då kom jag fram tillslut! Känns lite lagom lustigt att själva samtalet inte ens varade en minut. J, I am your heroine =)

Har en del att lägga på lådan imorgon, måste bara köpa ett par frimärken. Gör nog det efter att jag varit på möte hos Anja och är vid tågstationen.

Har funderingar på att i morgon gå på jakt efter matchande mössa och halsduk. Provade en mössa in på Sisters häromdagen och fattade tycke för den. Tyvärr fanns det inte en halsduk i samma stil. Får väl se vad jag kan åstadkomma under morgondagen. Nej, nu ska jag ordna inför morgondagen. Mp3 måste fyllas på och batteriet måste laddas. Då är Justin Timberlakes "My Love" helt klart given!

Åh, jag ser fram emot Doktor Glas =) Lovely+++

Måste förresten berömma min mor för den utsökta måltiden som hon bjöd på idag. Riktigt gott!

My Love

Kände mig på Justin Timberlake humör, lyssnar därför på "My Love".
Bra låt, gillar verkligen den och sen "Sexy Back".

Jaha, nu hörde jag mamma svära ute i köket. Drar slutsatsen att hon tappade något i golvet, när jag promenerade förbi henne i köket såg jag att hon håller på och tillagar något delikat till middag. För att vara väldigt matinriktad och använda reptilhjärnan: Mamma snäll, mamma ge mat. Stor bra mat. Mat god.

Försökt ringa till ComHem, men samma svar hela tiden: "Just nu är det många som ringer till os. Vi ber dig försöka senare". Har de inte hört talas om kösystem? Istället för att behöva ringa upp hela tiden kan man väl få sitta kvar i telefonen och vänta på sin tur. Skandalöst.

Bara för att jag precis skrev som jag gjorde kom jag fram. Sitter i kö nu, men ComHem får ändå minus av mig. Funderar just nu på hur pass länge man får sitta i kö, ska nog ta tid tror jag.

En sista..

Jag skrattar så gott nu, tänk vilka intryck man ger.
Det överlägset bästa jag hört om mig själv:
"arrogant översittarbrud med allt för uppblåst ego"

D, you make my day, or night.

Vilket intryck, tur att det är ändrad uppfattning nu. Man ska inte missuppfatta min kyla, det hänger samman med en del av min självkontroll.
Det där lät inte heller bra, men jag gillar inte att sväva alltför fritt.

Changes

Tänkte att jag skulle göra en omvandling, det förra inlägget var alltför präglat av negativitet. Detta inlägg skulle få ge en annan mer positiv sida av mig.
Fortfarande radion som dominerar musikutbudet hos mig inatt, har dock övergått från Mix till Rix.
Medan jag lyssnar på radio förnöjer jag min natt med att sitta vid MSN och vara fyndig med D. Tror dock inte att han håller med om att jag är fyndig i den utsträckningen. Bara att ta det antar jag =)

Ser fram emot att återigen bege mig mot Stockholm, bär av på onsdag eftermiddag. Stannar till lördag eftermiddag ungefär, inte helt säkert vilken tid som gäller. Men lördag i god tid innan Halloween festen hemma hos Emily. Bestämt mig för att använda en av presenterna jag fick på min 18års dag, nämligen glorian och vingarna. Blir nog vita jeans och en vitt topp, måste nog ta och inhandla en vitt topp. Kom iförsig på att jag har en som eventuellt skulle kunna duga, om inte annat som en sista utväg in case I don't find anything I really want to wear. Ser fram emot att träffa lite vänner och bara ha det riktigt roligt tillsammans. Sen att man får klä ut sig är bara en bonus. Trevligt med en annorlunda festlighet =)

Hur ska jag då tillbringa min tisdag? Ska sitta i telefonkö till UPC/Com Hem för att hjälpa J, underbar som jag. Ringa banken och ordna nya engångskoder, fröken Mia har tydligen förlagt dem. Var förresten inne på banken idag och ska ordna med ett vanligt Visa kort, kan vara användbart att kunna handla tågbiljetter och dylikt som en normal människa. Har Visa Electron nu och det fungerar inte att köpa något på det viset med just det kortet. Ja, förlåt, en avstickare. Ska även ta fram matematikböckerna och räkna en aning. Har även blivit övertygad från ett flertal håll om att skriva ett ypperligt CV och söka en massa jobb lite här och där. En bra idé och jag ska göra mitt yttersta =)

Veckans höjdpunkt förutom Halloween festen kommer vara Doktor Glas. J är underbar+++ som vill gå på Vasan och se den med mig. Tycker det är smickrande att någon minns att jag verkligen avgudar den boken. Att den nu spelas på teatern är bara ett plus i kanten. Nu blir allt levande =) Är lite glad för att jag inte läst Gregorius än, det ska tydligen ändra ens uppfattning om pastorn. Hatet man känner för pastorn är en del av charmen och utan avskyn skulle historien förlora en del av sin glans. Man är inne i sitt hat för pastorn, sin kritik mot Glas tänkande men även sin förtrollning till hans avvikande tankesätt. Helt klart fascinerande! Får hoppas att J inte byggt upp alltför stora förhoppningar genom mina lovord. Vill inte att han ska förknippa Doktor Glas med besvikelse, kanske därför jag tvingat på honom boken som för övrigt ska vara utläst innan vi ser den på teatern.

Dags för sängen nu, suktar efter drömmens värld.

Som få

För tillfället är jag kissnödig som få, men behagar inte att resa mig härfrån. I know, skyll dig själv.

Inte en särskilt bra dag, jag är aningen förbaskad över att lånetelefonen från Elgiganten var en Siemens. Det här måste vara mobiltelefonen som Gud glömde, hade till och med varit glad för en Ericsson och då har det ändå gått rätt långt. Separationsångest ifrån min vackra och underbara Samsung. So pathetic, but obviously too true.

Har för övrigt spelat Scissor Sisters oavbrutet idag också vilket medför att jag i detta ögonblick lyssnar på Mix Megapol. All Saints på radion, längesen man lyssnade på den låten. Themesong till The Beach om jag inte missminner mig.

Tankar

Klockan är mycket och fröken kan inte sova. Tankarna som har övertaget och tydligen såpass överlägsna att sömn inte är ett alternativ förrän saker och ting har funnit sin plats.

Jag är väldigt sugen på att flytta till Stockholm, jag blir nästan skrämd av hur kvickt jag började känna mig bekväm där. Har alltid varit ganska emot att flytta dit, kanske ligger rädslan i det också. Jag går helt emot mitt tankesätt sedan flera år tillbaka. Nu har jag möjlighet på en lägenhet i Bergshamra men jag har inte en blekaste hur jag ska finansiera det. Mitt nuvarande jobb ger inte de summor att jag skulle kunna betala hyra och få vara mätt. Jag skulle behöva step it up och bli en bättre försäljare, men det är lättare sagt än gjort om man nu ska använda sig av en gammal klyscha. Jag är väl inte en dålig säljare i sig, men kanske är min invärtes spärr tillräcklig för att det ska utsöndras till förbipasserande som jag tillfrågar. Jag avskyr verkligen att störa folk i deras vardag när de ska handla eller dylikt, en annan sak när vi stod på Stockholms mässan. Människorna där gick runt och tittade på allting, visade även intresse för vår eventförsäljning. Klar kontrast till att exempelvis stå i Mörby centrum. Ska förbättra mitt CV imorgon och söka lite, fick telefonnummer och mailadress av en av killarna inne på the Phone House i Mörby. Är väl det minsta han kan göra efter att han skrämde mig i rulltrappan. Evil.

"And I’m gonna tell the whole world that you’re mine."

Har under kvällen spelat Scissor Sisters - "I Don't Feel Like Dancing" om och om igen. Har fastnat för den, hörde den under mässan ett par gånger och sen satt den. Riktigt bra!
Nu måste jag nog tvinga mig själv till sömns, har lite att göra imorgon. Det patetiska är att jag kommer ha svår separationsångest. Ska åka till Elgiganten och lämna in min mobil på lagning. Efter den härliga crashen på cykel i somras har den inte riktigt varit sig själv. På sista tiden har den varit väldigt elak när jag talat med Jenny. Den är inte riktigt normal, allting kommer inte fram osv. Elakt och opålitligt.. får se om Elgiganten har någon lånetelefon, annars blir jag lite sur. Mammas mobil är nämligen inte den bästa när det gäller batteriets hållbarhet. Med tanke på den tid jag tillbringar med telefonen vid mitt öra är det bäddat för hemskheter och frustration. Återstår att se hur det artar sig.. fortsättning följer.. om jag nu ska försöka mig på lama skämt vid denna tidpunkt på dygnet.

MUH!

Nu får mamma ursäkta mitt ovårdade språk, men, VITTU!
Jag måste tröststäda nu, hmpf!

Varför?!

Varför skulle han ramla?! Det är ju meningen att Rossi ska bli världsmästare igen! Inte Hayden! MUH! Mycket frustration här! 23 varv kvar, ge järnet Rossi!

Weird

Hela dagen har varit helt konstig, skulle som sagt jobba i Mörby centrum, jag åkte dit men kunde inte börja arbeta. Jag ska inte klaga på min kollega, han är hur trevlig som helst. Men det hade blivit missförstånd med det hela, därav att han kom efter halv två. Jag satt inne i The Phone House butiken ett bra tag alltså, stackars pojkar som var tvungna att dras med mig. Fick hjälp att bära ner borden iallafall, mycket tunga för mig.

Dagen har med andra ord inte varit alltför lyckad, men det är väl inte mycket att klaga på. Finns värre saker som sker runt omkring. Hursomhelst, Mörby centrum imorgon igen. Får vara extra laddad inför morgondagen. Hittade förresten en gudomlig tröja inne på MQ, okej, jag erkänner, tre snygga tröjor. Får se vad det blir, är ruskigt sugen på en av de tre. Nej, nu ska en annan kolla saldot på kontot och efter det bestämma vilken av de tre tröjor som skall inhandlas.

Rainy Day

Har precis varit ute och promenerat i regnet, blev mycket blött i skorna. Hade glömt bort att det läcker in i mina loafers. Ajabaja.

Söndagen var alldeles grymt bra! Slog mitt rekord *4 i princip. Jag är mycket imponerad av mig själv. Men det flöt på bra, är nöjd, mäkta nöjd! Det har varit kul att stå där, härligare atmosfär än att stå i exempelvis Mörby centrum. Ska förvisso jobba där imorgon och på torsdag, men ändå :) Förhoppningsvis ska jag kunna sälja bra även imorgon. Får se hur det går :)

Nu ska jag resa på mig och bege mig. Ska försöka göra en mer ingående och inbjudande uppdatering nästa gång :)

Update

Rubriken påminner mig om TV3. För mycket associationer i min värld förmodligen.

Ja, dagens, ja, högskoleprovet. Ingen höjdare att kliva upp 06.30. Kan lova att jag var ruskigt trött, men det var bara att bita ihop. Efter en stund blev jag mer eller mindre levande. Tack för skjutsen imorse J, var mycket uppskattat i min värld! Var regnigt och ruskigt imorse, sen visste jag väl inte riktigt var jag skulle skriva. Men allting löste sig i slutändan. Jag är hyfsat nöjd med dagens prestationer, har inte kikat facit eller dylikt än. Inte ens tittat om de lagt ut det. Tänkte att jag skulle skriva lite av mina reflektioner innan jag blir arg för mina "dumma" misstag. Jag måste erkänna att jag varit måttligt road över temperaturen i lokalerna. Som vanligt frös jag, ibland har jag funderingar över hur jag klarar av vintrarna utan att förfrysa även om det inte är långt i från vissa gånger.

Har jobbat i Älvsjö i veckan på den där mässan, hade ledigt idag eftersom jag skulle skriva högskoleprovet. Men imorgon är det dags igen. Är rätt trevligt att stå där måste jag säga, mycket folk och massvis att se. Hittade härliga Barbapappa grejor som jag tyckte var alldeles bedårande. Givetvis är det för barn, men det är roligt att se på. Vissa inslag har förgyllt :)

Dags att bege sig från datorn nu. Får köra lite imorgon efter jobbet :)


Another one

Tänkte att jag kanske skulle vara aningen mer flitig på att uppdatera min blogg känner jag.
Hur har min måndag varit hittills då? Jo, jag var på möte imorse hos Anja på Kungsgatan 68. JSA eller vad det nu heter. Tänk att jag äntligen på något vis förstått vad den delen i byggnaden heter. Duktigt Mia!
Var lite sen dit för jag hade lämnat cykeln vid tågstationen, men det gjorde tydligen inte så mycket. Var diskussion om en massa lappar som ska skickas in hit och dit. Jag blir bara snurrig av alla blåa och vita papper. Dock vacker färgkombination men ack så vilsen man blir i pappersvärlden.

Har även varit duktig och hämtat ut de sista av mina studentbilder, ännu en gång tänker jag berömma mig själv för att jag varit så flitig. Var ett stort foto och sedan en liten bok med mindre bilder som jag valt ut. Fotona var riktigt fina måste jag säga, synd bara att jag inte ordnade upp det tidigare. Hade varit värt att kika på för några månader sen också. Hur som helst, det jag skulle komma fram till var att jag nu har dem och att jag är nöjd och glad. Mycket viktig i min vardag tror jag.

Har inte ont någonstans idag, men jag låter som om jag är fruktansvärt sjuk. Illa, illa, illa. Jag låter hellre hemsk än mår dåligt. Iförsig har jag börjat hosta, men jag funderar på om det är något som varm mjölk med honung kan råda bot på. Yes, det ska jag nog försöka mig på om en liten stund. Ska nog äta en bit mat först.

Imorgon har jag tänkt mig att jag ska gå ner på stan och försöka hitta ett par jeans eller något annat trevligt. Jag fick sug på det efter i söndags, men mitt dåvarande I-lands problem måste lösas. Måste ju finnas några fina plagg kvar till mig - i min storlek då. Är väl mitt största problem, just att finna rätt storlek. Inget man egentligen ska klaga på, men man blir aningen sur då ingenting finns i ens storlek. Evil!
Märker att det här blev ett ordentligt "flum" inlägg, men man måste ju kunna få ha sådana stunder också. Morgondagens mål: Hitta ett par jeans. Måste, måste, måste.

Nu ska jag sluta upprepa saker och ting tre gånger och kanske resa mig härifrån. Försöker mig på en uppdatering imorgon, efter att jag varit på jakt. Ska vi se vad jag lyckats åstadkomma.

Nytt, nytt, nytt

Här upprepas det tre gånger, har hört att det är tredje gången gillt som gäller.

Har varit dåligt med uppdateringar, men inte riktigt varit tillgång till en dator. Men jag antar att jag får göra en trevlig uppdatering på ett någorlunda kort vis.


Då var söndagen som bortflugen. Har varit på Tuna Park med mamma, mitt mål var att hitta ett par jeans. Dock lättare sagt än gjort vill jag lova. Blev att inhandla en ny tröja, några hårband samt underkläder. Var härligt att strosa runt där en aning hur som helst.
Njutit av att vara hemma också, har ju varit i Stockholm hela veckan och jobbat. Närmare bestämt i Mörby centrum, på gott och ont. Har lyckats dra på mig någon slags förkylning, det är i för sig att ta i en aning för förkyld är jag inte. Mer att jag är snuvig och låter sjuk, fats för någon dag sedan hade jag även ont i halsen. Mycket tacksam för att det gott över och om det skulle återvända har jag en påse med halstabletter kvar. Här hade jag bunkrat upp för att jag trodde det skulle sitta i, ska inte klaga. Bara skönt att det försvann lika kvickt som det kom.
Mörby centrum, ja, jag är ingen stjärnsäljare men jag har ändå haft riktigt roligt! Arbetskollegorna är för härliga. Skulle också vilja säga tack till de på Phone House för attt de lånade ut tejp till mig varje dag. Blåste från tunnelbanan, vilket medförde att allting på bordet ville flyga i väg för att inte glömma bort skylten som slog mig i huvudet vid ett flertal tillfällen. Även ett tack till underhållningen, det var nice, nice.

Blivit mycket tunnelbana den här veckan, mest grön och röd linje. Men veckans höjdpunkt var nog min intervju. Har ju som sagt sökt arbete på Island och blev av att gå på intervju i torsdag. Då fick jag prova på att åka blå linje - alltid kul med något nytt. Gick ändå fram och tillbaka på samma gata tre gånger innan jag insåg att jag faktiskt skulle in i en byggnad där. Intervjun gick väldigt bra, han tyckte det lät intressant. Enda problemet skulle vara för mig att finna bostad i Reykjavik. Men det var något vi båda två skulle lägga ner energi på. Fröken har fått i uppgift att ringa till Isländska ambassaden här i Sverige och den svenska ambassaden på Island. Får se vad det blir av det hela, jag har ändå på sistone blivit tveksam till att åka. Mycket av viljan har försvunnit och det har ju sina förklaringar som jag inte behöver gå in på mer specifik. Känns lite dumt egentligen i och med att jag faktiskt varit såpass inställd på att jag kommer åka om jag får chansen. Skulle jag välja att låta bli skall jag nog vara 100% säker på det, en chans som denna dyker sällan upp två gånger.

På tal om två gånger, ska jobba i Stockholm även kommande vecka. Ja, det är ju tekniskt sett måndag - den här veckan blir det. Ska lära mig åka någonting nytt, ska nämligen ta pendeltåg till Älvsjö då jag ska jobba på Stockholms mässan. Är någon mässa för hus och hem eller liknande. Har sett reklam för det men minns inte specifikt vad det hette.

Hur har jag då fördrivit resterande del av min söndag? Jag har spelat meningslösa, men riktigt roliga spel på MSN med fröken Jenny. Tittat på TV och pratat i telefonen. En helt vanlig dag känns det som. Men det är skönt att bara göra ingenting på något vis. Knappast en särskilt produktiv kväll men precis vad jag behövde. På tal om TV, tittade på NCIS vid åtta-tiden och blev lite fundersam. Var en kille som hade förlorat sin mamma året innan och det visade sig att hon hade iscensatt sin egen död. Förde mina tankar till en dröm jag har som återkommer med jämna mellanrum, dock inte så ofta längre. Jag har drömt att min pappa skulle ha gjort liknande, vet att jag får höra anledningen i min dröm men minns aldrig var som sagts. Precis som att någon trycker på "mute"-knappen och läsa på läpparna kan jag inte heller, tyvärr. Har vid ett tillfälle också stigit upp ur sängen och skrivit ner saker på lappar för att minnas vid vaket tillstånd. Bland annat var det ett namn som jag skrev ner, personen skulle ha hjälp min pappa att ordna allting - någon läkare. När jag läste lappen dagen efter var det något helt bisarrt, men det var på något konstigt vis mitt sätt att försöka få pappa att leva igen. Jag har iallafall efter fyra år accepterat att han inte kommer sätta foten innanför vår ytterdörr - rent bildligt talat. Jag kommer iallafall leva med tron att han oftast är med mig, skyddar mig och är med mig i livet. Jag tvekar inte för en sekund att han var med på min student, att han var där på IB-ceremonin och såg mig få mitt efterlängtade diplom. I framtiden kommer jag inte heller tvivla att han är med när jag gifter mig, skaffar barn etc.
Får låta lite som det vill, kanske kan det uppfattas som min tröst och det är det säkerligen. Men jag behöver det, behöver tro att han inte är borta helt och hållet. När jag tänker på pappa är jag fortfarande som ett litet barn, det är pappa och jag älskar honom. Finns ingen ålder och inga gränser.

Nej, måste nog ta och bege mig mot sängen om jag ska orka upp till mötet med Anja imorgon bitti. En mental notering att jag måste hämta mina studentbilder också. *komma ihåg*

A long time ago

Känns som en evighet sedan jag uppdaterade min blogg. Började skriva ett inlägg förra vecka som jag aldrig la ut. Kan iförsig lika gärna göra det direkt och sedan göra en till uppdatering.

Från 5 oktober tydligen:

Har äntligen fått reda på vilken den bra låten var. Hört den i huvudet men inte lyckats komma på vilken det var.. hursomhelst, Hitack - "Say Say Say".

Var ett par dagar sedan jag uppdaterade sist märkte jag. 6 dagar för att vara specifik.. tror jag.
Har jobbat och haft mig, ingen direkt höjdare kanske att vara eventsäljare. Fredagen var hemsk, stod och jobbade 8h - själv. Det var mest psykiskt påfrestande, är inte speciellt roligt att vara där alldeles själv. Gjort är gjort kan man väl säga.
Idag är det onsdag och inte fredag.

Var i Stockholm i lördags och köpte en vinterjacka. Är riktigt nöjd med den, provade X-antal jackor innan jag bestämde mig. Svårast var att hitta en jacka som passade, fastän det var XXXS på några var de fortfarande för stora. Dagens I-lands problem förvisso, men ändå. Tillslut hittade jag en på NK som jag tyckte satt riktigt bra, för hoppas att den håller mig varm i vinter :) Blev även en härlig brun v-ringad tröja, den tycker jag riktigt bra om. Är väldigt behagligt att bara gå runt på stan ett tag, efter jag hittade jackan givetvis. Det var prioriteringen. Wonderful, wonderful, wonderful. So close to me.

Jo, har köpt både matematik C och D bok i lördags. Hittade ena på blocket och den andra på Tradera. Är ruskigt nöjd med mina fynd, var mycket billigt med tanke på vilket skick de var i. Helt nya båda två, verkar inte ens som om någon har bläddrat i dem. Bra, bra, bra :D

Veckans historia kommer hursomhelst från måndagen och tisdagen. Tjejen jag jobbade med berättade om en äldre man som alltid går runt inne i Multicenter, där vi jobbar då. Han kallas för "väskmannen" tydligen. Till saken hör att det är något som slagit slint hos honom och han går bara runt och stirrar. Det slutade med att han i måndags ställde sig på våningen över oss och bara stirrade på oss. Sedan smekte han sitt kön utanpå byxorna. Behöver knappast säga att jag helst bara vill glömma det. Usch, usch, usch.